Reader

Reisinformatie

Paspoort en visum

 

Daarnaast vind je hieronder ook belangrijke informatie die jouw veiligheid aangaat. Te denken valt aan de juiste vaccinaties, wat te doen als je medicijnen gebruikt en andere voorzorgmaatregelen. Ook al is dit misschien de minder boeiende kant van je reis… toch maar even doorlezen!

paspoort – nog 6 maanden geldig – visum

kopie paspoort

minderjarig verklaring

Vaccinaties en medicijnen

Inentingenpaspoort
Check ruim voor vertrek op de website van het LCR of je vaccinaties en/of malariatabletten nodig hebt. Soms zijn vaccinaties verplicht, maar meestal ‘aanbevolen’. Dit is mede afhankelijk van hoe lang en in welk seizoen je gaat in combinatie met welke vaccinaties je wellicht al eerder hebt gehad. Er zijn diverse instanties die jouw persoonlijk advies kunnen geven.

Vaccinaties worden gestempeld in je inentingenpaspoort – het ‘gele boekje’. Nog geen boekje? Vraag er bij jouw inentingen naar. Neem het boekje mee in je handbagage; er kan naar gevraagd worden bij binnenkomst in een land.

Medicijnenpaspoort
Wanneer je medicijnen gebruikt, is het belangrijk om een verklaring van de arts of apotheek te hebben met daarop de naam en dosering van de medicatie in het Engels. Deze verklaring heet je medicijnenpaspoort. Neem je medicatie in de originele verpakking met etiket mee in je handbagage samen met je medicijnenpaspoort.

Vraag een officiële verklaring aan voor medicatie die onder de Opiumwet valt. Lees op de website van het CAK welke medicijnen er onder de Opiumwet vallen, welke verklaring je nodig hebt en welke procedure je moet volgen. Twijfel je of jouw medicijn onder de Opiumwet valt? Neem dan contact op met jouw arts of apotheker.

Verzekeringsbewijs
Een reisverzekering is verplicht. Neem deze gegevens mee op reis: naam van de verzekeringsmaatschappij, je polisnummer en het telefoonnummer van de alarmcentrale waarbij je verzekeringsmaatschappij aangesloten is.

Veilig op reis

Reisadvies: dit nog algemeen omschrijven en de links naar de externe websites goed zetten
Het reisadvies in de bijlage is slechts een zeer beknopte samenvatting van gegevens die te vinden zijn op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor volledige informatie zie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/uganda

De projectleider geeft bij aankomst instructies rondom veiligheid en regels op het project. Verlaat het project nooit zonder toestemming van reisleider (en projectleider) en ga nooit alleen, maar altijd met minimaal 3 personen

Aanmelden 24/7 BZ informatieservice
Je kunt jezelf en je medereizigers digitaal aanmelden voor de 24/7 BZ-informatieservice. Deze aanmelding is niet verplicht. Maar wanneer je bent aangemeld, kan ons ministerie van Buitenlandse Zaken je direct informeren bij calamiteiten in het land en je zo nodig van dienst zijn. Via deze onderstaande link kun je je aanmelden: https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl

24-7 dienst (in geval van nood)
Er is een Livingstone telefoonnummer:
+31
(0)6 – 43 0000 83
dat
24 uur per dag bereikbaar is tijdens de reis. Nood betekent: het ontstaan van een ernstige situatie waar Nederland onmiddellijk van op de hoogte gebracht moet worden.

Livingstone
© Copyright 2023 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI