Turkije Yalova

Projectleider

Andy and Jill Ball

Andy en Jill Ball geven leiding binnen een evangelische kerk in Yalova. Andy is een rasechte leraar en vindt het belangrijk om kinderen en jongeren te motiveren om anderen te helpen, in navolging van Jezus. Samen met Jill investeren ze veel tijd in de zorg voor kwetsbare mensen.

“Hozgeldiniz” - Welkom in Turkije! We vinden het erg fijn dat jullie ons team komen versterken in de organisatie van de sportevenementen. We kijken ernaar uit jullie te ontmoeten en met jullie samen te werken.

- Andy and Jill Ball

Project

De evangelische kerk in Yalova, Lighthouse Church, zorgt voor ongeveer 200 gezinnen die gevlucht zijn uit het Midden-Oosten. Aangekomen in Turkije wachten zij op een verblijfsvergunning. Zij hebben niet voldoende geld om goed voor zichzelf te kunnen zorgen. De kerk ondersteund deze gezinnen met maaltijden, het betalen van zorgkosten en medicijnen. Voor kinderen en jongeren worden er regelmatig sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Ook krijgen zij Bijbels onderwijs.

Droom

Door middel van sport, spel en Bijbels onderwijs wil de Lighthouse Church jongeren blijven motiveren om te leren zorgen voor anderen. Elk mens, jong of oud, heeft recht om gezien en gehoord te worden! Door je hart te openen voor een ander geef je een glimlach!

Dit ga je doen

In de eerste week organiseer je een tienerkamp voor Iraanse en Syrische jongeren. Je sport met elkaar, geeft (Bijbel)onderwijs, gaat met elkaar in gesprek en organiseert creatieve en muzikale workshops. Er zijn diverse sportvelden waar je gebruik van kunt maken. Als afsluiting ga je samen met de jongeren een dag Istanbul verkennen. In de tweede week organiseer je een kinderfeest bij de kerk. Vertel verhalen, bied workshops aan en geef de kinderen de mooiste week van het jaar!

Tijdens de reis trek je intensief met de tieners op. Naast alle activiteiten ga je met hen in gesprek over diverse onderwerpen. Op deze manier leer elkaar beter kennen en ontdek je verschillen en overeenkomsten in cultuur en manier van leven. In de tweede week kom je meer in contact met de families van de kinderen van jouw kinderfeest. Je bezoekt dan de families thuis en gaat met hen in gesprek.

Verblijf

Je verblijf met 2 tot 3 personen in een gastgezin. Dit zijn hartelijke en gastvrije mensen die betrokken zijn bij de Lighthouse Church. Op deze manier leer je de lokale cultuur goed kennen. Tijdens de meeste maaltijden ben je met het team bij elkaar. Samen eten, bijpraten en spelletjes doen is belangrijk om de onderlinge band met het team te versterken.

Excursies

Verken Istanbul samen met de tieners. Bezoek de Hagia Sophia, de Blauwe Moskee en slenter in de Grote Bazaar: het grootste winkelcentrum van de wereld. Ook is er ruimte om lekker te gaan zwemmen en spelletjes te doen op het strand.

Do's en don'ts

Alcohol en roken is strikt verboden tijdens de hele reis.

Kleding, met name vrouwen moeten rekening houden met aangepaste kleding.

Foto's: Er mogen alleen foto's gemaakt worden van mensen die bij het project betrokken zijn na toestemming van de reisleider of projectleider.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort of ID-kaart (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
  • Een visum. 

Kostenoverzicht

Een prijsopgave voor een reis naar dit project kun je opvragen bij de relatiebeheerder.

Contact opnemen met Livingstone
Lees meer over de prijs van je reis

Momenteel geen reisdata

Momenteel hebben we voor dit project (nog) geen reisdatum gepland. Wil je meer weten over de mogelijkheden om dit project te steunen, neem dan contact met ons op of kijk later nog eens op deze pagina

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hallo, ik ben
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

Livingstone
© Copyright 2023 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI