Organisatie

Sinds 1999

Livingstone is sinds 1999 gespecialiseerd in werkvakanties. Bestuur, directie en medewerkers kennen hun verantwoordelijkheid en werken hier dag in dag uit met passie en deskundigheid aan. Sinds de start is er in de wet- en regelgeving al veel veranderd rondom reizen in groepen en het boeken daarvan. Wij zorgen dat we op de hoogte blijven!

Meer dan 8000 jongeren

Tot nu toe hebben Livingstone teams gewerkt aan ruim 175 projecten in meer dan 50 landen. De deelnemers hebben de levens van duizenden kinderen en volwassenen nieuwe energie gegeven. En zelf kwamen ze met een rugzak vol nieuwe ervaringen thuis. Daarnaast hebben zij in totaal meer dan 2 miljoen euro geïnvesteerd in de projecten. Met dat geld zijn (vak)scholen, trainingscentra en dagopvangplekken gebouwd en opgeknapt en hebben we tientallen projectleiders en leraren een opleiding kunnen bieden.

Een goed doel

Livingstone is sinds de oprichting op 28 oktober 1999 een goed doel met de ANBI-status. De officiële naam is: ‘Stichting Livingstone, werkvakanties en uitwisselingsprojecten’. Het officiële doel, dat in de oprichtingsakte staat, is: ‘De achtergrond, visie en werkwijze van de stichting zijn gebaseerd op het christelijk geloof. De stichting gaat ervan uit dat God aan de mensen de opdracht heeft gegeven goed voor elkaar te zorgen: in het bijzonder voor de weerloze en minst bedeelden in de maatschappij’.

Duurzaam

Duurzaam en verantwoord werken is bij Livingstone standaard. We doen er alles aan om goed te zijn voor de mensen met wie we werken en voor onze planeet. We gaan verspilling tegen en kopen alles verantwoord in: fair trade, biologisch, gerecycled, energiezuinig. De CO2-uitstoot van je vliegreis wordt standaard gecompenseerd. Net zo belangrijk als fair en zuinig werken is doordacht werken. De zaken zo aanpakken dat je duurzame resultaten bereikt op lange termijn. We vragen bijvoorbeeld al onze partners om hun motivatie, doel en plannen op orde te hebben. Met elkaar werken we daar doelgericht naartoe. Het staan voor duurzaamheid betekent ook dat we niet (onnodig) printen. Veel informatie is te vinden op de website. Belangrijke reisinformatie vind je in je digitale dossier. Vliegtuigmaatschappijen werken met E-tickets en zelfs de visa voor bepaalde landen in Afrika worden geheel digitaal aangevraagd en opgestuurd.

Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI