Oeganda Mubende

Projectleider

Rebecca Nabunya

Rebecca had in haar jeugd diverse uitdagingen te overwinnen. Ze werd geïnspireerd door de visie van Moses, de directeur van haar school. Bijzonder: destijds kwamen daar al Livingstone teams! Dit gaf haar de passie om onderwijskansen te creëren voor behoefte kinderen.

Ik vertelde over mijn passie aan Ambrose, een vriend in Kampala, die geboren is in het gebied waar ik wilde gaan werken. Hij bleek dezelfde passie te hebben! Deel jij ook in onze passie?

- Rebecca Nabunya

Onderwijs als sleutel voor de toekomst

Rebecca heeft massale voorlichting gegeven aan de ouders en de gemeenschap over de voordelen van onderwijs. Velen zien inmiddels in, dat onderwijs essentieel is voor een goede toekomst. Het is echter nog steeds een uitdaging om met de beperkte middelen en materialen goede diensten te kunnen verlenen.

Project

De Inspire Children school bevindt zich in het dorp Kayaana. In 2014 startte het project met een sponsorprogramma voor 4 kwetsbare kinderen, in 2018 werd de school opgericht door Rebecca en Ambrose. Doel van de school is om door middel van onderwijs hoop te bieden. Door het vergroten van kennis en praktische vaardigheden, ontdekken en ontwikkelen leerlingen hun talenten. Dit maakt hen zelfredzaam. Om meer kinderen dit perspectief te bieden, wordt de school in 2024 uitgebreid.

Droom

Rebecca’s visie is om de jongere generatie in staat te stellen gezonde en vruchtbare christenen te worden. Haar missie is om de kinderen op de juiste manier toe te rusten, waardoor zij in de toekomst met hun talenten een bijdrage kunnen leveren in hun omgeving. Hiermee wil Rebecca iets terug- en doorgeven aan de community.

Dit ga je doen

Bouwen; dit jaar wordt de school uitgebreid met nieuwe klaslokalen. Je gaat meehelpen met het bouwen hiervan. Wat je exact gaat doen is afhankelijk van de voortgang van de bouw. Maar denk hierbij aan het metselen van de muren, het dak aanbrengen, pleisterwerk voor de muur en schilderwerk.
Daarnaast kun je helpen met koken, schoonmaken of het gezellig aankleden van een ruimte. Als je je ogen openhoudt zie je vanzelf waar je kunt bijdragen!

Bemoedigen; er is veel te doen rondom de schoolkinderen zoals lesgeven en huiswerk begeleiden. De oudere kinderen houden ervan ervaringen te delen en te discussiëren over levensthema's. Extra aandacht door middel van sport, een spel of een knutselwerkje doen het altijd goed! Kinderen voelen zich gezien en gehoord wat bijdraagt aan hun eigenwaarde. Ook is er de mogelijkheid voor sociaal werk in de lokale gemeenschap. Denk hierbij aan huisbezoeken voor praktische en geestelijke zorg.

Verblijf

Tijdens je verblijf in dit landelijke gebied van de Kayaana-gemeenschap slaap je met je team in een huis dicht bij het project. Er is een buitenkeuken, een buitentoilet en -douche en een eethoek. Voor eten wordt gezorgd. Er is alleen elektriciteit uit zonne-energie voor verlichting en het opladen van telefoons. Er is wel internetverbinding. We halen water uit een put en boorgaten. Kortom: een avontuur op zich!

Excursies

Oeganda is een prachtig land, je kijkt je ogen uit! Om de natuur te bewonderen en wildlife te spotten kun je op een meerdaagse safari naar het Queen Elizabeth National Park. Maar dichter bij huis is er ook veel te zien. Een bezoek aan de lokale kerk en markt is een hele belevenis. Ook kunnen we picknicken op een speciale rots, waarbij je uitzicht hebt over de omgeving (zie banner foto).


Er is een mogelijkheid om deze reis te verlengen door de terugreisdatum te wijzigen. Deze verlenging valt niet onder de verantwoordelijkheid van Livingstone en de invulling hiervan moet zelf worden verzorgd. Eventuele meerkosten voor de gewijzigde retourvlucht worden verrekend. De laatste dag van het project reizen we gezamenlijk naar het vliegveld voor de terugreis. Voor diegene met een gewijzigde retourdatum begint het individuele gedeelte hier.

Do's en don'ts

  • Ga nergens heen zonder je reisbegeleiders en ons te informeren
  • Rook en drink niet op of nabij het project
  • Een T-shirt en korte (afrits)broek is oké; een short en hemdje is een no-go
  • Wil je iets weten? Vraag het gerust!

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een paspoort (vanaf vertrek minimaal nog 6 maanden geldig)
  • Inentingen (check lcr.nl)
  • Reisverzekering inclusief dekking vrijwilligerswerk, ziekte en ongeval (check verzekeringen)
  • Een visum, meer informatie na aanmelding

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten kunnen afwijken.

Project (min €) (max €)
Projectontwikkeling 405,00 405,00
Projectbudget 250,00 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1655,00 1755,00
Reisorganisatie 340,00 340,00
 
Totaal werkvakantie 2650,00   2750,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,00 2,00
(per boeking en per 1 personen)
SGR 5,00 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 40,00 50,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2024 18 - 31 jul 2025 14 - 31 jul

Reisinformatie

€ 2650,- vanaf
21+ of 16+ leeftijd
1-10 reizigers
14 of 18 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hanneke

Hallo, ik ben Hanneke
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-21961049
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI