Oeganda Mubende

Projectleider

Rebecca Nabunya

Rebecca had in haar jeugd diverse uitdagingen te overwinnen. Ze werd geïnspireerd door de visie van Moses, de directeur van haar school. Bijzonder: destijds kwamen daar al Livingstone teams! Dit gaf haar de passie om onderwijskansen te creëren voor behoefte kinderen.

Ik vertelde over mijn passie aan Ambrose, een vriend in Kampala, die geboren is in het gebied waar ik wilde gaan werken. Hij bleek dezelfde passie te hebben! In 2018 was de Inspire children school een feit.

- Rebecca Nabunya

Onderwijs als sleutel voor de toekomst

Rebecca heeft massale voorlichting gegeven aan de ouders en de gemeenschap over de voordelen van onderwijs. Velen zien inmiddels in, dat onderwijs essentieel is voor een goede toekomst. Het is echter nog steeds een uitdaging om met de beperkte middelen en materialen goede diensten te kunnen verlenen.

Project

De Inspire Children school bevindt zich in het dorp Kayaana, op 150 km van Kampala. Het is een op de gemeenschap gebaseerde organisatie. In 2014 startte het project met een sponsorprogramma voor 4 kwetsbare kinderen, in 2018 werd de school opgericht. Rebecca's doel is om kinderen te ondersteunen d.m.v. onderwijs en het bijbrengen van vaardigheden om zo hun talenten te ontwikkelen, wat hen hoop geeft voor de toekomst.

Droom

Rebecca’s visie is om de jongere generatie in staat te stellen gezonde en vruchtbare christenen te worden. Haar missie om de kinderen op de juiste manier toe te rusten om een oplossing te worden voor hun leeftijdsgenoten, ouders, gemeenschappen en hun natie. Hiermee wil ze iets doorgeven aan de gemeenschap.

Dit ga je doen

Er is veel te doen rondom de schoolkinderen zoals spelen, lesgeven en huiswerk begeleiden. De oudere kinderen houden ervan ervaringen te delen. Dit stelt ze in staat zich een beter beeld te vormen van hun mogelijkheden om zo de juiste beslissingen te nemen. Je kunt ook een bezoek brengen aan de kindertehuizen. Extra aandacht door middel van een spel of knutselwerkje doen het altijd goed! Kinderen voelen zich gezien en gehoord wat bijdraagt aan hun eigenwaarde.

Heb je iets minder met kinderen dan kun je ook helpen met koken of schoonmaken. En er zijn altijd wel praktische klussen te doen. Bouwen, opruimen, een ruimte gezelliger maken door te schilderen; als je je ogen openhoudt zie je vanzelf waar je kunt bijdragen!

Verblijf

Tijdens je verblijf in dit landelijke gebied van de Kayaana-gemeenschap slaap je met je team in een huis dicht bij het project. Er is een buitenkeuken, een buitentoilet en -douche en een eethoek. Voor eten zal worden gezorgd. Er is alleen elektriciteit uit zonne-energie voor verlichting en het opladen van telefoons. Er is wel internetverbinding. We halen water uit een put en boorgaten. Kortom: een avontuur op zich!

Excursies

We kunnen picknicken op een speciale rots, waarbij je uitzicht hebt over de omgeving (zie banner foto), een bezoek brengen aan de Nakayima-boom of het mubende bosreservaat of Kateebe bezoeken. Over een Afrikaanse markt lopen is altijd een belevenis.

Do's en don'ts

  • Ga nergens heen zonder je reisbegeleiders en ons te informeren
  • Rook en drink niet op of nabij het project
  • Een T-shirt en korte (afrits)broek is oké; een short en hemdje is een no-go
  • Wil je iets weten? Vraag het gerust!

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een paspoort (vanaf vertrek minimaal nog 6 maanden geldig)
  • Inentingen (check lcr.nl)
  • Reisverzekering inclusief dekking vrijwilligerswerk, ziekte en ongeval (check verzekeringen)
  • Een visum, meer informatie na aanmelding

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten kunnen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 405,00
Projectbudget 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1655,00
Reisorganisatie 340,00
 
Totaal werkvakantie 2650,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,50
(per boeking en per 9 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 50,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2024 20 jul - 6 aug

Reisinformatie

€ 2650,- vanaf
16+ leeftijd
10-18 reizigers
18 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hanneke

Hallo, ik ben Hanneke
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-43114540
Livingstone
© Copyright 2023 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI