Vol bewogenheid aan de slag voor de Roma's
Het verhaal van Inez (17)

Ik ben Inez, 17 jaar jong. Met De Hoeksteen IJsselmuiden gaan we al jaren op jongerenproject. Dit jaar gingen we voor het eerst met Livingstone. De organisatie werd te groot en complex om zelf in handen te houden. Met Livingstone weten we dat alles goed geregeld is.

Uiteindelijk zijn we met beide groepen, 16+ en 20+, in totaal 71 jongeren, naar Slowakije gegaan. We zouden eigenlijk naar Moldavië gaan, maar helaas moest de busmaatschappij afzeggen. Gelukkig kon Livingstone toch nog, zo kort voor vertrek, een ander prachtig project regelen. We hebben ons 8 dagen mogen inzetten voor de Roma’s; een groep mensen waar niet naar omgekeken wordt. We hebben gezien in welke omstandigheden deze mensen moeten leven en dat is bijna niet voor te stellen. Veel jongeren waren daar echt van geschrokken. De drive om aan de slag te gaan was dan ook groot.

“We zijn geschrokken van de omstandigheden waarin de Roma’s leven. De drive om iets voor hen te betekenen was dan ook groot. ”

Genoeg te doen voor onze grote groep
Na een weekend van ontmoeting en genieten van een echt Slowaakse BBQ samen met de Roma’s was het op maandag tijd om te gaan bouwen en kinderwerk te organiseren. Het was een flinke klus. We hebben onder andere een oud gebouw gerenoveerd tot een nieuw dagcentrum. Er waren ook diverse andere klussen. Sommige van ons waren buiten bezig met de wanden, anderen timmerden binnen het plafond af en plaatsten een extra verdieping. We werden tijdens het bouwen geholpen door lokale bouwvakkers en in ons team zaten een paar bouwleiders.

Het kinderwerk was op hetzelfde terrein. Voor elke dag hadden we andere activiteiten bedacht. Zo was er een dag sport en spel en hebben we een dag geknutseld. Ook hebben we veel samen gedanst.

Nu zijn we al weer een tijdje terug, maar het was een ervaring die ik nooit zal vergeten. Ik wist heel goed dat ik een goed leven heb. Daarom ben ik blij en dankbaar dat ik deze mensen mocht helpen. De blije gezichten en de vele knuffels zal ik nooit meer vergeten!

“De blije gezichten en de vele knuffels zal ik nooit meer vergeten!”

Lees nog een verhaal

Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI