Armenie Vayk

Projectleider

Monica Hakobyan

Monica is getrouwd met Mozes en samen hebben ze 3 kinderen en 3 kleinkinderen. Monica geeft samen met haar zoon Samuel leiding aan het dagcentrum. Mozes is pastor van de kerk. Vol overtuiging en op een liefdevolle manier geeft Monica aandacht aan kwetsbare kinderen.

Er zijn veel kinderen in Vayk die een moeilijke thuissituatie hebben, doordat er gebrek is aan geld. Wij helpen hen en geven de kans om onbezorgd te kunnen spelen en te leren. Help jij mee? Welkom in Vayk!

- Monica Hakobyan

Project

Vayk is een stad met 7000 inwoners en ligt in de armste regio van Armenië. Ruim 50% van deze mensen leeft in armoede. Veel kinderen groeien op in gezinnen waar er door geweld en verslaving weinig aandacht voor hen is. Het dagcentrum in Vayk is een plaats waar veel liefde en aandacht speciaal voor deze kinderen is. Drie dagen per week komen ruim 25 kinderen naar het dagcentrum. Ze krijgen hier huiswerkbegeleiding, een warme maaltijd en kunnen verschillende activiteiten doen.

Droom

Monica wil haar geloof in God handen en voeten geven door hulp te bieden aan de armste en meest kwetsbare families. Zij bouwen aan een dagcentrum, een plek van liefde en warmte, waar iedereen welkom is. Hun visie is om ook in de omliggende dorpen een dagcentrum te starten.

Dit ga je doen

Sporten, spelletjes doen, muziek maken en dansen, dat ga je doen in Vayk. Samen met de kinderen en tieners maak je een week lang plezier tijdens een zomerkamp. Op verschillende plaatsen in Vayk organiseer je de activiteiten. Hierin werk je samen met Monica en Samuel en andere vrijwilligers van het dagcentrum. Op deze manier haal je kwetsbare kinderen en tieners uit de sleur van 3 maanden zomervakantie. Een week waar erg naar uitgekeken wordt.

Je bouwt samen met lokale bouwvakkers mee aan een speeltuin voor de kinderen van het dagcentrum. Deze speeltuin wordt gebouwd in de tuin van het dagcentrum. Je helpt mee met het slopen van het oude hek, het maken van een nieuw hek, je maakt funderingen voor de speeltoestellen en richt de speeltuin in. Een flinke klus met een dankbaar resultaat. Zorg dat je goede, dichte schoenen en handschoenen meeneemt.

Verblijf

Je verblijft in het dagcentrum middenin Vayk. Je slaapt in één van de klaslokalen waar een matras voor je klaarligt. Jongens en meiden slapen gescheiden. Er is een douche aanwezig, de wc is buiten. De maaltijden worden klaargemaakt door vrijwilligers uit de kerk. Ze vinden het bijzonder dat ze dit mogen doen. Meehelpen bij het eten klaarmaken en afwassen wordt erg gewaardeerd. Je eet met het hele team en de vrijwilligers en bouwvakkers schuiven gezellig aan.

Excursies

Armenië heeft een rijke geschiedenis. Bezoek een oud klooster of het museum over de Armeense genocide. Geniet van de prachtige binnenstad van Yerevan of kijk je ogen uit in de omgeving rondom Vayk. Bezoek een zwembad of ga naar de Vernissage markt waar je prachtige souvenirs kunt kopen.

Do's en don'ts

Alcohol en roken:

  • Niet of nabij het project
  • Niet in de lokale community
  • Niet in het bijzijn van medewerkers van het project

Kleding:

  • Aangepast aan de lokale gebruiken

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining voordat je vertrekt. Jouw reisleiders worden gescreend en ontvangen een uitgebreide reisleiderstraining. Lees alles over de voorbereiding van jouw reis op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 250,00
Projectbudget 200,00
 
Reis
Reis en verblijf 735,00
Reisorganisatie 235,00
 
Totaal werkvakantie 1420,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,50
(per boeking en per 9 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverzekering 41,00
Annuleringsverzekering 107,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2022 7 - 21 jul

Reisinformatie

€ 1420,- vanaf
15+ leeftijd
12-18 reizigers
15 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Hallo, ik ben
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

Livingstone
© Copyright 2022 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI