Armenie YFC

Projectleider

Astghik Simonyan

Astghik is getrouwd met Vahe en moeder van 3 kinderen. Ze is opgeleid als psycholoog en zet zich met hart en ziel in voor kwetsbare kinderen.

We willen de kinderen uit de lokale gemeenschap helpen om zich goed te ontwikkelen en waardevol te voelen. We vinden het geweldig als jij ze extra aandacht en liefde komt geven die ze zo hard nodig hebben.

- Astghik Simonyan

Project

Youth for Christ werkt samen met zo'n 21 lokale kerken door heel Armenië. Vanuit de kerk wordt een DayCare Centre gestart waar kinderen twee tot vijf keer per week na schooltijd aanschuiven. Ze krijgen huiswerkbegeleiding, ruimte om ‘life skills’ te ontwikkelen en een warme maaltijd. Ze kunnen in een sfeer van liefde en geborgenheid kind zijn en horen de verhalen uit de Bijbel.

Droom

De kwetsbare kinderen uit Armenië krijgen snel een ‘sticker’ met daarop: kansloos. Juist voor deze kinderen wil YFC zich inzetten. Elk kind verdient het om kind te zijn en de kans om zich te ontwikkelen.

Dit ga je doen

Je organiseert, samen met de leiders en vrijwilligers van het DayCare Centre, naschoolse activiteiten voor de kinderen. Je doet verschillende sport- en spelactiviteiten, helpt mee bij het maken van knutselwerkjes en vertelt d.m.v. een drama- of mimestuk een (Bijbels)verhaal.

Daarnaast ga je praktisch aan de slag bij het DayCare Centre of de kerk. We stemmen de werkzaamheden af op de samenstelling en grootte van jullie groep.

Wat dachten jullie van een klaslokaal, een gemeenschappelijke ruimte, wc’s en/ of een keuken bouwen? Je helpt dan mee met het plaatsen van wanden, leggen van vloeren, schilderen en allerlei hand- en spandiensten. Een andere optie is dat je helpt de tuin om te toveren in een speeltuin voor de kinderen.

Met elkaar kunnen jullie écht wat neerzetten!

Verblijf

Er zijn twee opties die we nog met jullie zullen doornemen:
- als groep bij elkaar verblijven in een hostel
- de groep splitsen in 2 à 3 groepen en verblijven in dagcentrums of kerken

Excursies

Armenië is de oudste christelijke staat van de wereld en heeft in de laatste eeuwen tragische gebeurtenissen meegemaakt. Bezoek een van de oude klooster of het museum over de Armeense genocide. Laat je verrassen door de prachtige binnenstad van Yerevan of de prachtige bergen in het noorden van Armenië. Bezoek een zwembad of ga naar de Vernissage market waar je prachtige souvenirs kunt kopen.

Jongeren conferentie bijwonen

In oktober wordt er ook altijd een conferentie georganiseerd. Tijdens deze conferentie komen er zo’n 180 jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar 24 uur bij elkaar. Thema’s tijdens deze conferentie zijn: wat zijn je talenten, skills en wie ben je nu echt? Jullie hebben de mogelijkheid om bij deze conferentie aan te sluiten.

 

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.

Kostenoverzicht

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten kunnen afwijken.

Project
Projectontwikkeling 155,00
Projectbudget 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1020,00
Reisorganisatie 125,00
 
Totaal werkvakantie 1550,00
 
Publieksbijdragen    
Calamiteitenfonds 2,00
(per boeking en per 1 personen)
SGR 5,00
 
Opties    
Reisverz. (collectief) 26,00

Lees meer over de prijs van je reis

Crowdfunden

Wist je dat Livingstone een platform voor crowdfunding heeft waarmee jij (het grootste deel van) je reiskosten bij elkaar kan crowdfunden? Ondertussen hebben al honderden anderen hun reisbedrag zo bij elkaar weten te sparen!

Crowdfundingsplatform

Spaarplan

Hieronder zie je wat steeds het minimum bedrag is dat je gespaard moet hebben.

3 weken na boeking 15%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Boek je reis

2024 25 okt - 2 nov

Reisinformatie

€ 1550,- vanaf
15+ leeftijd
30-50 reizigers
9 reisdagen

Crowdfund je reis

Ga er helemaal voor. Gebruik je creativiteit en zet je netwerk in. Je kunt stroopwafels, oliebollen of zelfgemaakte jam verkopen voor het goede doel.

Marleen

Hallo, ik ben Marleen
Relatiebeheerder

Heb je vragen over dit project of wil je meer informatie?

06-46110116
Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI