Frank googelde zijn life changing decision
Het verhaal van Frank (2009)

Franks digitale zoektocht leidde hem naar Moldavië. Wat begon met één werkvakantie werd een missie zonder eind...

A life changing decision nam ik in 2009, al besefte ik dat op dat moment nog niet. Ik wilde op werkvakantie. Via Google kwam ik bij Livingstone terecht. Ik heb letterlijk met mijn ogen dicht een reis gekozen. Tien dagen naar een zomerkamp voor kansarme kinderen in Dubasari Veche in Moldavië. Samen met de lokale organisatie Mission Without Borders.

Een zomerkamp voor heel veel kinderen
Een heel andere wereld stapten we binnen. Tijd om te acclimatiseren was er nauwelijks. Na een welkom door de lokale directeur reden we meteen verder naar het zomerkamp. Na een nacht rust kwamen de volgende ochtend de kinderen aan. Heel veel kinderen. Sommigen met een tasje met kleding. Anderen met niets. Zij moesten het doen met de kleding die ze aan hadden.

Tien dagen kamp. Tien dagen zonder zorgen. Veel sport, spel, toneel en Bijbellessen. Het team van Mission Without Borders was ongelofelijk open en zorgzaam. Prachtig om te zien dat de kinderen zich veilig voelden en even echt konden genieten.

Werd vervolgd
Niet alleen de mensen, maar ook het land raakte me. Enorm. Ik besloot het jaar erop als reisleider naar hetzelfde project te gaan. Opnieuw mocht ik ervaren hoe het is om kinderen weer even de wereld van alle dag te doen vergeten, ze iets positiefs en Gods mooie boodschap van liefde mee te geven.

“Je leven wordt pas van betekenis als je besluit om niet langer voor jezelf te leven. (Jan Pool)”

En verder
Toen Livingstone en Mission Without Borders hun samenwerking op dit project beëindigden, ben ik met goedkeuring van Livingstone verder gegaan met het ondersteunen van Mission Without Borders. Tot op de dag van vandaag.

Hope and Future
Na een paar jaar stopte de lokale directeur Ion Groza bij Mission Without Borders. Hij begon een eigen organisatie. Samen met andere – eerdere – Livingstone-reizigers ging ik weer terug naar Moldavië. Samen richten we ‘Hope and Future’ op. Wij zetten ons in voor de Crihana Veche Babtist Community.

10 jaar later
Vele bezoeken en daarmee vele jaren later ging ik in 2019 wederom naar Moldavië, naar de gemeenschap waar ik zonder die ene Google-actie van 2009 en de kansen die Livingstone bood, nooit weet van had gehad. Ook terug naar mijn sponsorkindje (zie foto linksboven), waar ik al 10 jaar contact mee heb.

Ondergedompeld
Als ik niet op reis was geweest, had ik nooit Ion Groza, de voormalig directeur van Mission Without Borders ontmoet hebben. Hoe bijzonder om nu juist door hem, tien jaar later, te midden van zijn gemeente, ondergedompeld en gedoopt te worden. Toch echt nog mission without borders…

Bekijk het project van deze partner

Lees nog een verhaal

Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI