Ik wil de jeugd uit Lisse verbinden aan God en de kerk
Het verhaal van Joghem (27)

Ik ben Joghem Bloem. Ik ben 27 jaar jong en woon in Lisse. In het dagelijks leven ben ik accountmanager bij een groothandel. Afgelopen zomer zat ik met jongeren uit mijn kerk in Oeganda. Maar daar gaat een andere reis aan vooraf!

In 2014
ben ik met een groep uit onze gemeente naar Gambia geweest. Voor mij een bijzondere reis waarbij ik een nieuwe kijk op mijn geloofsleven kreeg. Sinds deze reis heb ik mij meer verbonden aan de kerk en aan God. Ook maakte ik dankzij deze reis nieuwe vrienden die ik geregeld zie. Het fijne is dat we dit met elkaar hebben gedaan en we dat vanuit hetzelfde standpunt doen.

In 2018
werd ik gevraagd om een groep te gaan begeleiden. Ik heb niet lang hoeven te twijfelen! Samen met mijn vriendin Janey hebben we ons aangemeld om een groep jonge, enthousiaste mensen te begeleiden in eenzelfde traject. In de hoop om minstens een van hen een ervaring mee te geven die ik zelf ook heb gehad.

In 2019
is die missie geslaagd! Een fantastische reis met veel mooie momenten volgde, soms niet altijd makkelijk (emotioneel) maar zo leerzaam. Een groep die je met de dag naar elkaar zag groeien, naar de plaatselijke bevolking en naar God!

“Een vriendengroep waar ook meerdere christenen in zitten, maakt het in veel situaties wel makkelijker!”

De vruchten…
Zelfs vandaag de dag zien we hier nog wat van terug. De groep is begonnen aan de Alpha Youth cursus en volgt deze met groot enthousiasme. Er zijn zelfs vrienden en vriendinnen bij gekomen die ze enthousiast hebben gemaakt, fantastisch toch?! Ik hoop hier nog lang deel van uit te maken en deze groep jonge mensen verder en verder te zien groeien in hun (geloofs)leven!

En voor mijzelf?
Voor mijzelf was dit natuurlijk een reis waarbij ik als reisleider in een nieuwe rol zat. Hier heb ik gemerkt dat je zo`n reis ook zeker anders meemaakt dan als deelnemer. De lokale mensen verwachten andere dingen van je. Ik dacht daar nog niet helemaal klaar voor te zijn en ik ben voor mijn gevoel een aantal keer goed op de proef gesteld in dingen. Maar met zo`n fantastische groep die achter me stond en de kracht van God heb ik elke proef – denk ik – met succes kunnen afronden!

Afrika
Tevens heb ik een ander deel van Afrika kunnen zien. De vorige keer was het Gambia, The Smiling Coast of Africa. Dit jaar werd het Oeganda. En ook hier zijn de mensen liefdevol naar elkaar en naar ons als gasten. Ik denk dat het niet uit maakt waar je terechtkomt, als je samen in de naam van Jezus bent, is het al snel goed. Het vertrouwen is er zeer snel en de gesprekken gaan vaak over het geloof, dat schept een vertrouwensband!

“Twee keer naar Afrika, twee keer een fantastische ervaring! Een derde editie zou zo maar kunnen...”

Bekijk het project van deze partner

Lees nog een verhaal

Livingstone
© Copyright 2024 Livingstone - Privacybeleid
SGR SGRZ Calamiteitenfonds ANBI